Choď na obsah Choď na menu

Utopický svet

Pre koho je vlastne život určený? Pre všetkých alebo pre chudobných Myslím si, že je skôr pre tých vyššie postavených, ktorí majú v rukách moc a to "najdôležitejšie" peniaze. Prečo nemôže svetu vládnuť mier? A prečo sa z neho nemôže stať jedná veľká utópia?

Utópia by tu mohla byť už dávno, no všetko to závisí na ľuďoch - na nás. Nie iba na bohatých ale na všetkých. Musíme sa začať znášať! Musíme si byť rovní a právo nemôže stáť iba na strane bohatých a vplyvných. A o tom to všetko je. Nechceli by ste aj vy žiť vo svete bez strachu, násilia, prenasledovania, smútku a nerovnosti? No tento život by možno niektorým ľuďom nevyhovoval , pretože by už nemohli vládnuť nad ľuďmi, nad svetom. čo len s takými ľuďmi urobiť? Podľa môjho názoru by zmena nemala prísť násilne ale zo slobodného racionálneho rozhodnutia, také sa silnejšie a lepšie zakorení a urobí našu spoločnosť o jeden možno malý krôčik, no dôležitosťou rovnaký ako nejaké veľké oveľa lepšou. Takže, zamyslíme sa najprv nad sebou a keď sa zmeníme k dokonalosti, posúďme druhých a pomôžme sa im zmeniť. A ako zo seba urobiť utopistu? (Aspoň zatiaľ, kým sa nezakorení ta celosvetová :)) 1. Myslíme pozitívne 2. Neubližujme druhým 3. Žime tak, aby sme sa nemuseli hanbiť 4. Nebojte sa smrti. Som si istý, že ak sa budeme držať už spomínaných 3 zásad, niečo alebo niekto nás dovedie na lepšie miesto. Možno do utópie, ktorú na Zemi tak chceme, ale akosi sa nám to nedarí. Nuž nevadí, to predsa neznamená aby sme sa o to prestali snažiť alebo dokonca, aby sme stratili nádej. Ako sa hovorí, nádej zomiera ako posledná. Tak sa tohto motta dežme.

A som si istý, že aj keď tu už nebudeme, zachová sa istý odkaz, ktorý si budúce generácie prečítajú a nastolia totálny mier. Žiadne vojny, žiadny hlad, žiadny terorizmus. Nič zlé - nič negatívne. Iba dobro. 

utopia.png

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.